Sosyal Medya

Dünya

Merkel: Türkiye’yi eleştirsek de…

Türkiye ile AB arasındaki geri kabul anlaşmasını savunan Almanya Başbakanı Merkel, “Türkiye’yi son günlerde eleştirsek de, Türkiye 3 milyon mülteci için çok şey yaptı. Avrupa’nın Türkiye’yi bu konuda desteklemesi de doğru bir tavırdır” dedi.



Malta’daki Avrupa Muhafazakârlar Toplantısı’nda konuÅŸan Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Türkiye’nin sığınmacılar konusunda gösterdiÄŸi çabayı bir kez daha övdü. Türkiye ile AB arasında imzalanan geri kabul anlaÅŸmasını savunarak, “Türkiye’yi son günlerde eleÅŸtirsek de, Türkiye 3 milyon mülteci için çok ÅŸey yaptı. Avrupa’nın Türkiye’yi bu konuda desteklemesi de doÄŸru bir tavırdır” dedi.

Merkel, Suriye’deki iç savaÅŸ nedeniyle sığınmacı krizi ortaya çıktığında, Avrupa’nın ilgisiz kaldığını ve görmezden geldiÄŸini söyledi. “Biz, Avrupa BirliÄŸi’nin sınırlarını koruma ve komÅŸularımız konusunda yeterince kafa yormadık” diyen Merkel, şöyle konuÅŸtu:

“Bizim komÅŸumuz, Nikos Anastasiadis’in ülkesinin komÅŸusu Suriye. ‘Burada insani sorumluluÄŸumuz yok’ mu diyelim? Bu ‘Türkiye’nin, Ãœrdün’ün ve Lübnan’ın sorumluluÄŸu’ mu diyelim? Gerçek ÅŸu ki, mülteci kamplarının finanse edilmesi söz konusu olduÄŸunda, görmezden geldik. Bu nedenle acil insani durum oluÅŸtu ve sonrasında mültecileri aldık. Çünkü yapmamız gereken sorumluklarımızı yerine getirmedik, bunu yerine getirmek için mültecileri aldık ve bu doÄŸru bir karardı."

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.